8°C
Mostar 11°C
Tuzla 14°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

18.03.2023 / 16:36 Crna hronika - Mala Gorica

Državljanin BiH uhapšen u krijumčarenju četiri strana državljana u Hrvatsku

Državljanin BiH uhapšen u krijumčarenju četiri strana državljana u Hrvatsku
Foto: Vijesti.ba

Službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke uhapsili su 40-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine koji je u petak oko 20:00 sati prevozio četiri strana državljana te tako spriječili još jedan pokušaj krijumčarenja stranaca u Hrvatsku.

Tokom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija u mjestu Mala Gorica na petrinjskom području, policajci su uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija. Na svjetlosne i zvučne znakove vozilo se nije zaustavilo, već je vozač ubrzao u smjeru mjesta Nebojan.

Zbog neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal, gdje se prevrnuo na krov pri čemu su vozač i dvoje stranih državljana lakše povrijeđeni, a lijekarska pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

Utvrđeno je kako je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana, prenosi Hina.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Evropske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela, vozač je uhapšen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske stanice.

U toku je daljnje kriminalističko istraživanje, stoji u saopćenju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo