°C
Mostar 17°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 20°C
Bihać 16°C

18.03.2023 / 09:54 BiH - FHMZ

U BiH sunčano, najviša dnevna temperatura između 12 i 19 stepeni

U BiH sunčano, najviša dnevna temperatura između 12 i 19 stepeni
Foto: FENA
U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka biće između 12 i 19 stepeni Celzijusa.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U poslijepodnevnim satima vjetar mijenja smjer na jugo, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini će preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost. Prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus jedan i tri stepena, na jugu zemlje do sedam. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20 stepeni Celzijusovih.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se uglavnom očekuje na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U većem dijelu zemlje rijetko može pasti malo kiše. Vjetar slab, u Bosni sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 17 stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno prijepodne. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam stepeni, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između tri i sedam stepeni, na jugu do 10. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo