6°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 7°C
Bihać 3°C

17.03.2023 / 23:25 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić: Moramo da se klonimo tuđih ratova

Vučić: Moramo da se klonimo tuđih ratova
Foto: Arhiv
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Srbija jedna od rijetkih slobodnih i slobodarskih zemalja u svijetu i "da treba da živimo van ratnih sukoba i da se ne miješamo u sukobe velikih".

Na kraju jednodnevne posjete Sremskom okrugu na mitingu u Sremskoj Mitrovici, Vučić je istakao da je svijet postao drugačije i mnogo lošije mjesto za život.

- Kao da su svi poludjeli. Ni sa kim ne možete mirno i racionalno da razgovarate. Niko ne želi mir i predstoji nam još gore. Ništa nas dobro ne čeka u svijetu po tom pitanju u narednom periodu, a mi moramo svoju Srbiju da nastavimo da gradimo, da dovodimo investitore, unapređujemo ekonomiju, povećavamo plate i penzije - poručio je Vučić.

Da bi sve to mogli da radimo, dodao je, potrebno je da sačuvamo mir i da budemo dovoljno pametni i jaki da se suprostavimo politici "lako ćemo" i nepodnošljivom lakoćom neodgovornosti u kojoj sve možete.

- Ne nasjedajte ljudi na trikove. Imamo mi mnogo budala koji bi nas sa lakoćom uvukli u sukob, uvijek objašnjavajući pravi si Srbin ako učestvuješ na toj strani. Mali smo mi da bi nečemu doprinijeli, ali i suviše mali da bi smjeli da dozvolimo da gubimo supstancu našeg naroda i djecu, budućnost našeg naroda. To sebi više nikada ne smijemo da dozvolimo - naglasio je predsjednik Srbije.

Dodao je da postoje neodgovorni koji kažu "prekinite da razgovarate i sklonite se od svega", pa to smo i radili.

Poručio im je da samo kada su oni bili na vlasti, tada ništa nismo radili, tada smo se, kako je rekao, krili ispod stola, ispod nečije suknje i bježali od sopstvenog naroda i njegovih problema.

- Na današnji dan prije 19 godina ubijali su nam ljude, oni koji nam drže patriotske pridike, šutali su, riječ nisu izgovorili, već su isporučivali ljude na kilo u Haški tribunal. I ti mi drže pridike o patriotizmu - poručio je Vučić.

Istakao je da moramo da razgovaramo posebno zato što mnogo njih želi da slomi kičmu slobodnoj i slobodarskoj Srbiji.

- Nemojte da brinete, znamo šta čuvamo, branimo i koje su nam crvene linije i još čvršće i odgovornije ćemo braniti našu zemlju. Moj poziv svima vama je da nam je potrebna mudrost i mir, a ne budalesanje i neodgovornost, jer samo tako možemo da ugrozimo svoju budućnost - upozorio je Vučić.

Okupljenim građanima je najavio da će napraviti Opštu bolnicu u Sremskoj Mitrovici i dodatnih 17.000 kvadrata i da vjeruje da će dovesti još investitora u Mitrovicu, Irig i Šid i druge sremske opštine.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo