7°C
Mostar 10°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

17.03.2023 / 17:55 Regija - Predsjednik Srbije

Vučić o nalogu za hapšenje Putina: Ode svijet, samo da mi ne odemo za njim

Vučić o nalogu za hapšenje Putina: Ode svijet, samo da mi ne odemo za njim
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će sutra ujutru, tokom njegovog boravka u Ohridu, biti održana sjednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti.

Vučić je tokom obilaska novog objekta PU "Poletarac, objekat "Kockica 2" u Rumi, rekao svom saradniku da zove ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića da sazove sjednicu Biroa.

 - Nešto su ovi zabrinuti, šta im je, ne znam ni sam - rekao je Vučić u jednom trenutku tokom obilaska objekta zajedno sa novinarima.

Tokom obilaska, Vučić je na telefonu video obavještenje da su sudije Međunarodnog krivičnog suda u Hagu izdale nalog za hapšenje ruskog predsjednika Vladimira Putina povodom zločina u Ukrajini.

Kako je naveo, sumnja se na protivpravni transfer ukrajinske djece u Rusiju i protivpravni transport ljudi iz Ukrajine u Rusiju.

- Ode svijet, samo da mi ne odemo za njim. Taman sam mislio da ima lijepih vijesti. Samo da izbjegnemo i da ne ide sve po našoj glavi - rekao je Vučić.

- Tu vijest su mi dali tokom puta, ja sam se našao poslije toga kod nekog vrtića i kažem: 'Daj da ja sjednem tu na klupu pa da razmislim bilo šta kažem, ja nisam od onih što smisle sve u sekundi, meni je potrebno da razmislim šta ćemo i kako ćemo mi' - dodao je Vučić.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo