1°C
Mostar 7°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 3°C
Bihać -1°C

16.03.2023 / 16:58 Fudbal - Kup BiH

Veliki preokret Plavih za pobjedu nad Zvijezdom i plasman u polufinale

Veliki preokret Plavih za pobjedu nad Zvijezdom i plasman u polufinale
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Željezničara su u okviru revanš susreta 1/4 finala Kupa BiH savladali Zvijezdu sa 3:2.

Zvijezda je povela u drugoj minuti. Mujagić je iskoristio grešku plavog tima i pogodio za 1:0. Santos u šestoj minuti iskosa šutira preko gola Zvijezde.

U 15. minuti Hodžić (99) sjajno prima loptu, šutira iz voleja, ali golman Zvijezde fantastično brani. Nakon kornera Kosorić šutira, ispred gola blokira defanzivac domaćih. Minutu poslije Drljo šutira malo preko gola. U 18. minuti Hodžić šutira sa distance, lopta se odbija u korner. Nakon kornera Santos šutira glavom preko gola.

U 31. minuti Kosorić glavom vraća u peterac, a Cocalić sa pet metara šutira preko gola. Udarac Drlje iz 42. minute iz prekida dobro brani Dabić. Velika šansa za Plave u 44. minuti. Santos je ostavio za Hodžića koji sa 16 metara šutira tik pored stative. Na poluvrijeme se otišlo sa 1:0.

Domaći su u 47. minuti poveli sa 2:0. Huseinbašić je izašao pred gol i sigurno pogodio za vodstvo Zvijezde od 2:0. Plavi su potom za dva minuta poravnali rezultat. Prvo je Beganović u 49. minuti ubacio, a Štilić iz voleja pogodio za 2:1. Samo dvije minute poslije bilo je 2:2. Hodžić napadač je gurnuo za Štilića koji sjajno lobuje Dabića.

Štilić šutira iz prekida u 70. minuti, Dabić odbija u korner. Željo je poveo u 77. minuti. Benjamin Šehić je snažno šutirao iskosa i pogodio za slavlje Plavih. Štilić ubacuje četiri minute prije kraja, a Amoah glavom šutira preko gola.

Željezničar: Muftić – Šehić, Kosorić, Cocalić, Jašarević – Hodžić, Beganović – Drljo, Štilić, Santos – Hodžić. Još su igrali: Galić, Amoah, Mekić, Hajdarević, Hajdarević, Haračić.

Narednu utakmicu Željezničar igra u nedjelju protiv Sloge. Susret na Grbavici počinje u 15:00 sati.


(Vijesti.ba / FKZ)

Izdvajamo