8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 11°C

16.03.2023 / 16:06 Politika - Predsjednik RS

Dodik: Opravdano otkazati događaje u okviru Povorke ponosa u Banjoj Luci

Dodik: Opravdano otkazati događaje u okviru Povorke ponosa u Banjoj Luci
Foto: Tanjug

Nakon što su prošle sedmice organizatori Bh. povorke ponosa najavili da će u Banjaluci organizirati dva događaja povodom priprema za ovogodišnju paradu koja će biti održana u Sarajevu, oglasio se predsjednik entiteta RS Milorad Dodik.

"Nadležni organi Republike Srpske treba da razmotre mogućnosti da planirane aktivnosti u okviru "Povorke ponosa" u Banjoj Luci ne budu održane, zbog opravdanih razloga koje su navela brojna udruženja i organizacije", istakao je Milorad Dodik.

Dodik je na svom Twitter nalogu napisao da mu se posljednjih dana veliki broj udruženja i organizacija obratio pismima u kojima izražavaju zabrinutost i veliku uznemirenost zbog najave održavanja aktivnosti u okviru "Povorke ponosa" najavljenih za subotu, 18. mart, u Banjoj Luci.

"Zbog opravdanih razloga koje su naveli, smatram da nadležni organi treba da razmotre mogućnosti kako bi s organizatorima najavljenog skupa dogovorili da se planirani događaji ne održe", dodao je Dodik.

On je dodao da je RS demokratsko društvo i da svaka organizacija koja promoviše prava pojedinaca ima sasvim dovoljno mogućnosti da ih sprovodi na način koji kod drugih neće izazivati revolt ili da im se suprotstavljaju na način koji nije u interesu društva u cjelini.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo