9°C
Mostar 13°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 12°C
Bihać 8°C

12.03.2023 / 20:35 Fudbal - Serija A

Sassuolo iznenadio Romu usred Rima, Tahirović meč odgledao s klupe

Sassuolo iznenadio Romu usred Rima, Tahirović meč odgledao s klupe
Foto: Agencije

Veoma uzbudljiva i sadržajna utakmica Rome i Sassuola na kraju je završena pobedom gostiju od 3:4. Vučica je tako propustila priliku da se vrati na mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Sassuolo je stigao do prednosti posle samo 13 minuta igre, bila je to odlična akcija, na kraju Pinamonti šutira, Patricio brani, a na loptu dotrčava Lauriente koji postiže svoj prvi gol danas.

Da je Roma u velikom problemu dokazao je ponovo Lauriente, Berardi je pravio haos u odbrani Rome. Ta haotičnost je na kraju došla glave domaćinu, upravo poslije dodavanja Berardija Lauriente pogađa za velikih 0:2. Igrao se 18. minut.

Roma se vratila u meč, i to njeverovatnom “žabicom”, praktično je Zalewski lobovao golmana Sassuola poslije asistencije Spinazzole. Vučica je bila ponovo u igri.

U 45. minutu ključni trenutak utakmice, “pomračenje” Kumbule, udario je Berardija bez lopte i to u kaznenom prostoru, a kao rezultat svega – crveni karton i penal koji koristi upravo Berardi za 1:3!

Postigla je Roma gol sa igračem manje ponovo eurogol i to Paula Dybale. Fantastičan udarac sa oko 20 metara od gola za 2:3 i nadu domaćih da može makar do boda.

Ipak, Sassuolo to nije dozvolio sebi, sa igračem više su uspjeli gosti ne samo da sačuvaju rezultat, nego i da postignu još jedan gol do kraja utakmice.

Sjajna je to bila akcija, Lauriente pronalazi Pinamontija koji lagano rešava situaciju sa golmanom domaćina za 2:4.

Vučica je uspjela do kraja meča da postigne još jedan gol i da ponovo makar na minut bude u igri za bod. Wijnaldum je bio strijelac, ali je već bilo prekasno… Novopečeni reprezentativac BiH Benjamin tahirović nije ulazio u igru, meč je odgledao s klupe Rome.

(Vijesti.ba / SC)

Izdvajamo