11°C
Mostar 20°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

05.03.2023 / 20:26 Fudbal - Premiership

Liverpool rezultatom 7:0 ponizio Man. United

Liverpool rezultatom 7:0 ponizio Man. United
Foto: Vijesti.ba

Liverpool je danas na Anfieldu u 26. kolu Premiershipa deklasirao Manchester United rezultatom 7:0.

Liverpool je od početka imao potpunu dominaciju. Dominirali su u posjedu lopte te su stvorili nekoliko dobrih prilika.

Ipak, u vodstvo su došli tek dvije minute prije kraja prvog poluvremena. Lopta je krenula od golmana, a na kraju je Robertson uposlio Gakpa koji je rutinski pogodio za 1:0. Tada je rijetko ko mogao očekivati da će još 6 golova završiti u mreži Manchestera.

Dvije minute nakon početka drugog poluvremena Nunez je pogodio nakon asistencije Elliotta. Tri minute kasnije novi šok za Manchester. Salah je nakon sjajnog prodora po desnoj strani uposlio raspoloženog Gakpa za njegov drugi gol i velikih 3:0.

No, prava blamaža je tek uslijedila. Salah se u 66. minuti sjajno snašao i zakucao loptu u mrežu, a devet minuta kasnije Nunjez je postiga svoj drugi pogodak nakon ubačaja Hendersona.

Na 6:0 povećao je ponovo Salah u 83. minuti. Egipćanina je u 83. minuti pogodio po drugi i postao najbolji strijelac kluba u historiji kada su u pitanju utakmice Premiershipa. Konačnih 7:0 za potpuni potopa Uniteda postavio je Firminjo u 88. minuti susreta.

Inače, u zadnje četiri utakmice Liverpool je tri puta razbio Manchester. Prethodno su dvije utakmice završene rezultatima 4:0 i 5:0.

Liverpool je današnjom pobjedom prestigao Newcastle i sada se nalazi na petom mjestu Premiershipa, dok je United na trećem mjestu.


(Vijesti.ba / Avaz)

Izdvajamo