9°C
Mostar 14°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 13°C
Bihać 10°C

05.03.2023 / 18:12 Fudbal - PLBiH

Sarajevo slavilo na Pecari, prva pobjeda Varešanovića

Sarajevo slavilo na Pecari, prva pobjeda Varešanovića
Foto: FK Sarajevo

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Širokog na gostovanju u Širokom Brijegu rezultatom 1:3.

Sarajevo je nakon uvodnog odmjeravanja snaga povelo u 6. minuti. Čataković je primio loptu iz auta, okrenuo se prema golu Širokog i prekrasnim pogotkom sa ivice šesnaesterca matirao golmana Josipovića.

Nakon primljenog pogotka, Širokobriježani su odgovorili udarcem Pranjića, ali je golman sarajeva, Šahinović bio na mjestu.

Sarajevo je pokušavalo držati više loptu u svom posjedu i pametno završiti poluvrijeme. Nakon nekoliko propuštenih prilika, Sarajevo eje pred sami kra prvog poluvremena udvostručilo prednost.

Lovrić je u šesnaestercu srušio Čatakovića, a Almedin Ziljkić sa bijele tačke pogodio za 2:0.

Početkom drugog poluvremena, Sarajevo je odlučilo prepustiti inicijativu domaćima, no Široki ni u drugom dijelu nije uspijevao da stvori izglednu priliku za postizanje gola. Kako je vrijeme prolazilo Sarajevo je igralo sve sigurnije. u 62. minuti Avramovski je sa lijeve strane po zemlji poslužio Čatakovića koji je iskosa šutirao iz prve, ali je lopta nakon udarca otišla pored gola. Samo minut kasnijeGuliašvili je oprobao šut sa dvadesetak metara, ali je njegov šut zaustavila stativa.

Do kraja meča Sarajevo je sigurno privelo utakmicu kraju, iako su domaći u durgom poluvremenu igrali bolje u odnosu na prvo. Ipak, treći gol za Sarajevo je došao u 80. minuti, a posao za Bordo tim završio je Renan Oliveira.

Široki je ipak postigao pogodak. Božo Vukoja je pogodio za Širokobriježane iz jedanaesterca za konačnih 1:3.

Nakon ove pobjede Sarajevo je ostalo na 6. mjestu i ima 28 bodova, Široki nije iskoristio priliku da ostane usamljen na drugom mjestu na tabeli, te ima 36, koliko ima i Borac.


(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo