13°C
Mostar 22°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 20°C
Bihać 19°C

04.03.2023 / 18:30 Fudbal - Premiership

Arsenal nakon ludog preokreta slavio prtiv Bournemoutha

Arsenal nakon ludog preokreta slavio prtiv Bournemoutha
Foto: Agencije

Tobdžije bile apsolutni favoriti, na kraju poslije dva gola zaostatka stigli do velike pobjede protiv Bournemoutha od 3:2.

Još u prvom minutu šokirao je Arsenala drugim najbržim golom u historiji Premier Lige Billing. Do kraja prvog poluvremena Bournemouth je još samo jednom šutnuo ka golu Ramsdalea, Arsenal je to činio u 14 navrata, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Vođstvo je Bournemouthu dalo komforniju situaciju, pa su gosti poslije prekida u 57. minutu duplirali prednost, tada je pogodio Senesi. Samo pet minuta kasnije „Emirates“ je proključao, kad je Arsenal u život vratio Partey.

Dalo je to krila domaćinu, koji je u 69. minutu izjednačio. Arteta je na poluvremenu izvršio samo jednu izmjenu, na teren je poslao Whitea, kasnije je u igru poslao i Nelsona. I upravo su njih dvojica kreirala izjednačenje, Nelson je asistirao Whiteu, koji je šutirao, a gol-tehnologija potvrdila je da je lopta prešla liniju.

Opsijedali su potom domaći gol gostiju, a do trijumfa su došli u osmom minutu nadoknade. I to eurogolom Nelsona, momka koji je dijete Arsenala, primio je loptu na 16 metara i potom raspalio po lopti, Neto je bio nemoćan.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo