5°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 11°C
Bihać 8°C

27.02.2023 / 17:12 BiH - Nakon zemljotresa

RS sutra šalje 20 kamiona pomoći Turskoj

RS sutra šalje 20 kamiona pomoći Turskoj
Foto: Agencije

Republika Srpska sutra će poslati 20 kamiona pomoći narodu Turske u najugroženijim područjima pogođenim zemljotresima, objavio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Republika Srpska je još jednom pokazala svoju humanu stranu i zahvaljujući tome najugroženijima će biti dostavljena pomoć u vidu konzervisane hrane, mesnih prerađevina, brašna, šećera, a bit će im dostavljena i ćebad", objavio je Dodik na Twitteru.

Naglasio je da je zahvalan svima koji su učestvovali u organizaciji, Vladi i Crvenom krstu Republike Srpske. Zahvalio je i Konzulatu Republike Turske u Banjaluci s kojim su koordinisali aktivnosti.

"Uprkos velikoj želji da pomognemo i sirijskom narodu, nažalost ovaj put nećemo biti u mogućnosti poslati pomoć jer ne postoji način da se organizuje prevoz i prelazak granice. Republika Srpska će u narednom periodu pokušati pronaći način da pomogne Siriji i tako pokaže svoju solidarnost", dodao je Dodik.

Iz Vlade Republike Srpske je saopšteno da će kamioni sa humanitarnom pomoći za Tursku krenuti sutra iz Bijeljine.

Kamioni će krenuti iz kruga Fabrike Sava Semberija u Bijeljini u 11 sati, a ispratit će ih ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić.

Građanima Sirije pogođenim zemljotresom bit će upućena novčana pomoć koju prikuplja Crveni krst Republike Srpske, s obzirom da je dostava robe, zbog situacije u ovoj zemlji, otežana i onemogućena, navode iz Vlade Republike Srpske.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo