10°C
Mostar 15°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 11°C

18.02.2023 / 15:51 Fudbal - Prijedor

Borac nakon penala ispao iz Kupa BiH, Lešinari skandirali Mladićevo ime

Borac nakon penala ispao iz Kupa BiH, Lešinari skandirali Mladićevo ime
Foto: Vijesti.ba

Fudbaleri Rudara su prošli u četvrtfinale Kupa BiH nakon što su danas u Prijedoru pobijedili Borac nakon izvođenja penala ukupnim rezultatom 7:6.

Rudar je poveo već u 13. minuti kada je Demonjić šutirao s 18 metara i matirao Ćetkovića.

Borac je poravnao preko Piščevića u 43. minuti i to je bilo sve što smo vidjeli od pogodaka u 90 minuta susreta.

Prijedorčani su susret završili sa devet igrača u polju u kratkom vremenskom periodu. Prvo je u 70. minuti drugi žuti dobio Sajak, a potom je u 74. minuti crveni karton dobio i strijelac gola Demonjić.

I pored dva igrača više Borac nije uspio slaviti u 90 minuta, te je pitanje prolaska u četvrtfinale riješeno izvođenjem penala.

Osmoplasirana ekipa Prve lige RS-a je bila preciznija pri izvođenju penala i na kraju je slavila ukupnim rezultatom 7:6.

Osim crvenog kartona, svjedočili smo incidentima. Prvo je u 69. minuti stadionom u Prijedoru odjekivalo "Kosovo - Srbija", a nedugo potom navijači su skandirali i ime osuđenog ratnog zločinca Ratka Mladića, što se moglo čuti u TV prijenosu.

No, utakmica nije prekinuta, a samo je službeni spiker pozvao na "dostojanstveno navijanje".

Glavni sudija u Prijedoru je Dragan Kesić iz Bosanske Gradiške, sa pomoćnicima Božidarom Rustićem (Bosanska Gradiška) i Davorom Maksimovićem (Doboj). Četvrti sudija ja Dragan Todić (Doboj), delegat Ilija Smiljanić (Nova Topola), a kontrolor suđenja Predrag Stankić (Bijeljina).

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo