8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

08.02.2023 / 16:42 Rukomet - Teška godina

Mikkel Hansen zbog stresa prekinuo karijeru

Mikkel Hansen zbog stresa prekinuo karijeru
Foto: Vijesti.ba
Mikkel Hansen (35), jedan od najboljih rukometaša svijeta, povlači se iz rukometa na neodređeno vrijeme.

Danski reprezentativac i svjetski prvak odlučio se povući nakon razgovora s liječnicima. Informaciju su potvrdili iz njegovog Aalborga, prenosi Index.

"U dogovoru s užom obitelji, liječnicima i rukometnim klubom iz Aalborga, Mikkel Hansen se danas javio sa simptomima stresa. To dolazi kao reakcija na izuzetno tešku godinu za Mikkela", rekao je direktor Aalborga Jan Larsen.

Hansen se povukao zbog stresa

"Bila je to naporna godina za Mikkela, s prvim krvnim ugruškom koji mu se dogodio u proljeće 2022., preseljenjem s obitelji u Dansku poslije deset sjajnih godina vani, kao i ogromnom potražnjom i fokusom na njega tijekom cijele jeseni nakon dolaska u Aalborg te na kraju Svjetskim prvenstvom 2023."

Larsen je dodao: "Po povratku sa Svjetskog prvenstva pokazalo se da je čaša puna, a zajedno smo napravili jedini pravi izbor, gdje je u potpunosti fokus na tome da Mikkel dobije potrebno vrijeme i stručnu podršku za oporavak. Trenutno nema više informacija o situaciji Mikkela Hansena i molimo medije i druge da daju Hansenu i obitelji neophodan mir te da se suzdrže od kontakta s njima."

Jedan od najboljih rukometaša svih vremena

Hansen je u karijeri igrao za GOG Handbold, Barcelonu, AG Kobenhavn, PSG i Aalborg, u kojem je od 2022. godine. Za reprezentaciju Danske odigrao je 252 utakmice i zabio 1302 gola te pritom osvojio zlato i srebro na olimpijskim igrama, tri zlatne i dvije srebrne medalje na svjetskim prvenstvima, te zlato, srebro i broncu na europskim prvenstvima.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo