8°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 10°C
Bihać 10°C
Powered by Dark Sky

03.02.2023 / 17:18 Politika - Odbrambeni sistem

Bećirović i zvaničnici Marylanda: Novi američki paketi podrške BiH

Bećirović i zvaničnici Marylanda: Novi američki paketi podrške BiH
Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru boravka u Sjedinjenim Američkim Državama, posjetio je Saveznu državu Maryland, ...

... gdje je razgovarao sa najvišim civilnim i vojnim zvaničnicima ove države, koja je partner Bosne i Hercegovine u oblasti odbrane.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je u glavnom gradu Marylanda, Annapolisu, ukazao na važnost bilateralne saradnje Ministarstva odbrane BiH i odbrambenih institucija SAD-a. Naglašeno je da treba nastaviti vrlo uspješnu i intenzivnu saradnju.

Razgovarano je o implementaciji raznih bilateralnih projekata, prije svega kroz program Državnog partnerstva sa američkom Saveznom državom Maryland.U protekle četiri godine Sjedinjene Američke Države su donirale 58 visokomobilnih višenamjenskih borbenih vozila i drugu raznovrsnu opremu Oružanim snagama BiH. Desetine pripadnika Oružanih snaga BiH učestvovale su u programima vojnog usavršavanja i školovanja na raznim nivoima u Sjedinjenim Američkim Državama.

U Marylandu je razgovarano o novim američkim paketima podrške odbrambenom sistemu Bosne i Hercegovine, te je iskazana spremnost za jačanja savezništva sa Sjedinjenim Američkim Državama i Saveznom državom Maryland.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo