8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 10°C

03.02.2023 / 13:33 Politika - Washington

Bećirović s kongresmenom Guthrieom o aktuelnoj situaciji u BiH

Bećirović s kongresmenom Guthrieom o aktuelnoj situaciji u BiH
Foto: Predsjedništvo BiH
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović razgovarao je sa članom Kongresa Sjedinjenih Američkih Država Brettom Guthrieom, iz Savezne države Kentucky, o aktuelnoj situaciji u Bosni i Hercegovini i Jugoistočnoj Evropi.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je naglasio da u Saveznoj državi Kentucky živi blizu 20 000 ljudi porijeklom iz Bosne i Hercegovine, koji su ugledni i vrijedni članovi američkog društva. Istakao je da su oni ponos i Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država, te dodatna spona u procesu produbljivanja saradnje dvije zemlje. S tom konstatacijom člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića saglasio se i uvaženi kongresmen Guthrie, koji je također potvrdio veoma pozitivna iskustva s ljudima porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kongresmen Guthrie pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirovića da dođe u zvaničnu posjetu i Saveznoj državi Kentucky.



Tokom sadržajnog razgovora sa jednim od najuticajnijih kongresmena iz Republikanske stranke u Predstavničkom domu Kongresa Sjedinjenih Američkih Država, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je predstavio novi pristup s ciljem snažnijeg diplomatskog djelovanja Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama. Naglasio je da Bosna i Hercegovina mora pokloniti puno veću pažnju djelovanju u Sjedinjenim Američkim Državama.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bećirović je podvukao da građani Bosne i Hercegovine, kao i građani Sjedinjenih Američkih Država, cijene i vjeruju u prednosti multietničkog društva, te se rukovode idejom zajedničkog života, uzajamnog poštovanja i tolerancije.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo