14°C
Mostar 16°C
Tuzla 20°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

01.02.2023 / 08:34 Košarka - NBA liga

Impresivni triple-double Jokića u pobjedi Denvera

Impresivni triple-double Jokića u pobjedi Denvera
Foto: Vijesti.ba
Ponovo je Nikola Jokić ostvario triple double i ponovo je Denver pobijedio.

Reprezentativac Srbije je imao dvocifren učinak u tri statističke kategorije 16. put ove sezone (ubjedljivo najviše u ligi, drugi je Dončić sa 10) i 16. put su Nuggetsi slavili. Ovaj put su slomili otpor New Orleans Pelicansa 122:113.

Jokić je meč okončao sa 26 poena (šut iz igre 10/14), imao je 18 skokova i 15 asistencija. Stigao je do broja 92 što se tiče triple double učinaka i s obzirom kako igra vrlo je vjerovatno da će do kraja sezone doći i premašiti broj 100 u ovom segmentu.

Mučili su se Nuggetsi protiv oslabljenih Pelicansa koji su prvo poluvreme riješili u svoju korist sa tri razlike. Ipak u trećoj dionici Denver pravi ključnu prednost. Dobio je ovaj dio igre 36:24 i sa plus devet ušao u posljednjih 12 minuta.

Prišao je New Orleans na šest minuta prije kraja na pet poena minusa, ali je Jokić trojkom i slobodnim bacanjima ponovo odveo Denver na dvocifrenu prednost i praktično riješio pitanje pobjednika.

Pored sjajnog Jokića, blistao je i Jamal Murray sa 32 poena, pet skokova i šest asistencija. U poraženom timu Jones McCollum su imali po 21 poen.

Denver je i dalje lider Zapada, a naredni meč u noći između četvrtka i petka igraju na domaćem terenu protiv aktuelnih šampiona Golden State Warriorsa.


(Vijesti.ba / Sport Klub)

Izdvajamo