7°C
Mostar 11°C
Tuzla 9°C
Banja Luka 9°C
Bihać 6°C

31.01.2023 / 16:48 Politika - Predsjednik SDP-a

Nikšić o sastanku Osmorke: ZNG nije partner Trojke

Nikšić o sastanku Osmorke: ZNG nije partner Trojke
Foto: Vijesti.ba
Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić je nakon sastanak stranaka Osmorke poručio da je, kada je u pitanju FBiH, usaglašeno da ZNG više nije dio priče za Trojku.

- Oni ne mogu biti dio vlasti ni u KS. Za Trojku više nisu partneri, rekao je Nikšić.

Rekli su da će do ponedjeljka pokušati skupiti potpise većine za Predstavnički dom Parlamenta FBiH koje bi kasnije prezentirali OHR-u.

- Da bi poslije toga podržali ili ne predsjednika i potpredsjednike FBIH, tu su različita mišljenja i tu ćemo razgovarati i sa predstavnicima međunarodne zajednice, rekao je Nikšić.

Predsjednik NES Nermin Ogrešević rekao je da za ovu stranku ZNG i dalje partner.

Nikšić je priznao da je napravio grešku jer sa partnerima iz “Osmorke” nije potpisan sporazum, nego se sve zasnivalo na “dogovoru”.

“Rekao sam vrlo jasno da niko nikom nije ništa obećao i u tom smislu nije bilo prevare, ali da je bilo razgovora i da se trebalo ispoštovati šta smo mi uradili, da nam daju podršku… Mi smo bili korektni. Vrlo je jasno da je Damir Marjanović izabran glasovima “Trojke” i da se onda trebao ispoštovati dogovor. Moja greška je što nismo potpisali”, zaključio je Nikšić.

On je kazao da ako SDA napravi vladu, oni će vjerovatno imati svog kandidata za premijera.

"Da li sam siguran da ću biti premijer? Nakon svih ovih događaja, čovjek više ništa ne može biti siguran. Zato idemo u prikupljanje potpisa, mislim da imamo 59-60 glasova, pa ćemo vidjeti", kazao je.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo