10°C
Mostar 12°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

30.01.2023 / 16:58 Politika - S Grlić Radmanom

Čović u Zagrebu najavio razgovore o Izbornom zakonu

Čović u Zagrebu najavio razgovore o Izbornom zakonu
Foto: Agencije

Zamjenik predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović danas je u Zagrebu održao radni sastanak s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom.

Sastanak, kojemu su nazočili i suradnici iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova, bio je usredotočen na teme europskog puta Bosne i Hercegovine, prenošenja iskustva Republike Hrvatske u procesu pristupanja Europskog uniji, kao i na teme bilateralnih odnosa i aktualne situacije u Bosni i Hercegovini i regiji.

Čović je istaknuo pozitivne iskorake u uspostavi vlasti, naglašavajući ovaj korak važnim za stabilizaciju unutarnjih prilika i daljnje napredovanje po pitanju unutarnjih i vanjskopolitičkih prioriteta. U svjetlu postizanja kandidacijskog statusa BiH, istaknuo je očekivanje kako će nositelji vlasti iskoristiti postojeći zamah za žurnu i učinkovitu implementaciju reformi koje predstoje na europskom putu.

U tom svjetlu, osobito je istaknuo predstojeće razgovore o izmjenama Izbornog zakona BiH i ograničenim ustavnim izmjenama kako bi se u potpunosti zaštitila kolektivna i individualna prava te obustavila praksa preglasavanja na svim razinama.

Tijekom govora o daljnjem ojačavanju suradnje, istaknuto je kako će Bosna i Hercegovina i Republika Hrvatska nastaviti suradnju u brojnim područjima, a osobito u području prenošenja znanja i iskustava u pogledu pristupnog procesa za članstvo u EU.

Čović je izrazio zahvalnost Vladi Republike Hrvatske koja svojim radom i zalaganjem pomaže rast, razvoj i stabilizaciju europske Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH. 

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo