12°C
Mostar 14°C
Tuzla 16°C
Banja Luka 16°C
Bihać 13°C

30.01.2023 / 15:58 Politika - Lokalni izbori

Stranka za BiH podržala Hamdiju Abdića Tigra (SDA)

Stranka za BiH podržala Hamdiju Abdića Tigra (SDA)
Foto: Agencije

Na konferenciji za medije koja se održala danas Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać objavila je da će na prijevremenim izborima za gradonačelnika Bihaća podržati Hamdiju Abdića Tigra (SDA).

- Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać je kao ozbiljna politička stranka koja djeluje u Gradskom vijeću Bihać razmatrala programe svih ponuđenih kandidata i odlučila da podrži Hamdiju Abdića sa kojim će potpisati sporazum o razumijevanju koji se tiče saradnje sa budućim gradonačelnikom na osnovnim principima i prema programskoj orijentaciji Stranke za BiH – naveli su iz SDA.

Dodaju da Gradska organizacija Stranke za BiH Bihać poziva svoje članove i simpatizere da 5. februara daju svoj glas Hamdiji Abdiću i čvrstog su ubijeđenja da će zajedno sa njim kao budućim gradonačelnikom doprinositi razvoju Grada Bihaća.

- Koristimo ovu priliku da se u ime Gradske organizacije SDA Bihać i u ime Hamdije Abdića zahvalimo na podršci.

Podsjećamo, u borbi za načelnika Bihaća su još četiri kandidata. SDP je kandidirao Adnana Habibiju, Pomak Elvedina Sedića, a nezavisni kandidati su Amarildo Mulić i Damir Đug. NES koji je koalicioni partner SBiH i koji godinama vodi borbe sa SDA u Krajini podržao je Amarilda Mulića.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo