10°C
Mostar 12°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 15°C
Bihać 12°C
Powered by Dark Sky

29.01.2023 / 20:04 Politika - Reakcije

PDP: Dodikove izjave ne pomažu Srbiji i Vučiću

PDP: Dodikove izjave ne pomažu Srbiji i Vučiću
Foto: Vijesti.ba

- Ovakve izjave ne pomažu Srbiji, a Vučiću samo otežavaju stvari – rekao je narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak, komentarišući izjavu Milorada Dodika da društvo u cjelini, uključujući i vlast i opoziciju u Srbiju, moraju da prihvate ili odbiju rješenje za Кosovo i Metohiju.

Crnadak kaže da je za srpski narod i Srbiju je sada najvažnije da njeno rukovodstvo donese odluke koje će sačuvati mir, ekonomski razvoj i dostojanstvo Srbije i koje će je nepovratno povesti prema Evropskoj uniji.

- Dio društva koji je zarobljen u prošlosti, koji ne želi Srbiju na zapadu i čini sve da evropski put propadne nikada neće podržati takve odluke i zato nije fer tražiti od Vučića da obezbjedi sveopšte jedinstvo oko budućih odluka – rekao je Crnadak.

"Šta god da se uradi, moramo da uradimo zajedno. Ako se odbija francusko-njemački plan, onda to mora da odbije i vlast i opozicija, ali i društvo u cjelini. Takođe, ako ga prihvatamo, onda to treba svi da uradimo", naveo je Dodik na "Instagram" profilu.


(Vijesti.ba / BN)

Izdvajamo