1°C
Mostar 6°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 3°C

28.01.2023 / 16:38 Muzika i Film - Društvene mreže

Bešlagić o Petroviću: Lažni prijatelji i producenti su mu davali mizerne honorare

Bešlagić o Petroviću: Lažni prijatelji i producenti su mu davali mizerne honorare
Foto: Vijesti.ba
Enis Bešlagić se na svom Instagramu oprostio od preminulog bosanskohercegovačkog glumca Saše Petrovića.

Bešlagić je uz Petrovićevu fotografiju napisao oproštajnu poruku, u kojoj se dotaknuo Petrovićevih kolega i suradnika.

"Dragi i dobri Saša, sada odmori… Skoro smo se sreli i pričao si mi koliko te "cijene" ovdje… Odmori od nekih lažnih kolega, prijatelja i dušebrižnih producenata, koji su umanjivali tvoju vrijednost i na kapaljku ti davali mizerne honorare, jer oni "znaju" koliko tebi treba i koliko ti zaslužuješ,a bio si GLUMČINA! Putuj dušo i tvojoj porodici mir želim", napisao je Enis.

Osim Bešlagića, od Saše su se oprostili i brojni poznati kolege.

"Teško je tugu opisati riječima. Napustio nas je prerano. Ostat će mi u sjećanju njegova ljudska toplina i senzibilnost koju je nosio u svojoj duši. Nadam se da je sada u boljem društvu i okružen velikanima kojima i pripada. Neka mu je vječna slava", rekla je Lepa Brena za Kurir. Njih dvoje zajedno su glumili u filmu Hajde da se volimo.

I Emir Hadžihafizbegović shrvan je zbog smrti kolege. "Otišao je moj brat Saša Petrović. Vijest me zatekla na snimanju filma u Hrvatskoj. Ne mogu ni procesuirati ni racionalno se odrediti prema toj informaciji koju mi je prije 15 minuta putem SMS-a poslao Pjer Žalica. Ne znam zašto objavljujem ovaj post. Valjda je to obrambeni mehanizam od nevjerice i suza koje mi nekontrolirano teku.

Bilo je to ono prijateljstvo, i više od toga, koje se ne komentira. Bila je to obostrana ljubav i emocija čiji sadržaj ne možeš nikada i nikome prenijeti a da taj netko to razumije. To razumijemo samo mi i ostaje samo među nama iz Audicije. Volim te, brate. Falit ćeš jako. Adio, kumpanjo", napisao je Emir.

Osim glume, Saša je volio ribolov i skijanje, a slobodno vrijeme često je provodio na rijekama Bosni, Drini i Vrbasu.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo