-1°C
Mostar 5°C
Tuzla 4°C
Banja Luka 2°C
Bihać 1°C

26.01.2023 / 13:05 Muzika i Film - Saopćenje

'Sarajevo Salsa Congress' okupio 1.000 plesača iz regije i svijeta

'Sarajevo Salsa Congress' okupio 1.000 plesača iz regije i svijeta
Foto: FENA

Ovogodišnji "Sarajevo Salsa Congress", koji počinje danas i traje do 29. januara, okupit će u glavnom gradu Bosne i Hercegovine 1.000 plesača iz regije i svijeta. 

Bogati program, već tradicionalnog plesnog festivala, realizirat će se u organizaciji plesnih klubova "Aster" i "El Paso".

Festival, koji se održava u hotelu Hills, počinje večeras radionicama salse, bachate i kizombe, nakon čega će uslijediti prva plesna večer, dok će i u narednim danima svi sudionici imati priliku učiti od svjetski poznatih instruktora iz Amerike, Kube, Italije, Meksika, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Crne Gore, Mađarske.

- Za sve ljubitelje latino ritmova pripremili smo 40 radionica kroz četiri dana festivala, te četiri plesne zabave na kojima će najbolje plesne hitove puštati 10 domaćih i regionalnih DJ-va. Sigurni smo da ćemo i ove godine opravdati status najboljeg plesnog festivala u regiji i da će svih 1.000 prijavljenih plesača iz Sarajeva ponijeti najljepše uspomene - istaknuo je Josip Milanović, PR festivala, koji je sa svojom partnericom Anom Trogrlić jedini instruktorski par iz BiH.

Organizatori festivala napominju i kako je program obogaćen i Zumba Master classom, pa svi ljubitelji zumba plesa imaju priliku zaplesati na najpopularnije muzičke hitove uz domaće i regionalne zumba instruktore, ali i svjetski poznatog instruktora iz Južnoafričke Republike, Mansoora Galant – Zoora.

- Svi oni koji vole plesati, a ranije nisu imali priliku, baš kao i oni koji žele provesti sjajan vikend s odličnom ekipom, dobrodošli su na radionice i plesne večeri koje organiziramo u sklopu 15. Sarajevo Salsa Congressa - saopćili su organizatori.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo