11°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C
Powered by Dark Sky

26.01.2023 / 11:13 Tenis - Melbourne

Đoković i njegov otac upozoreni zbog zastave i izjave o Rusima

Đoković i njegov otac upozoreni zbog zastave i izjave o Rusima
Foto: Vijesti.ba

Novak Đoković i njegova obitelj upozoreni su od strane Australian Opena budući da je Srđan Đoković, Novakov otac, snimljen s navijačima koji su nosili ruske zastave, prenose mediji iz Australije...

Srđan Đoković na snimci je rekao “Živjeli Rusi” i na trenutak je bio u društvu čovjeka sa zastavom Rusije na kojoj je Vladimir Putin. Kasnije su ti navijači izbačeni iz kompleksa.

“Mala grupa navijača pravila je probleme s nedozvoljenim zastavama. Bit će suočeni s posljedicama. Igrači i njihovi timovi upozoreni su na politiku turnira što se zastava tiče i na svaku situaciju u kojoj prave prekršaja. Nastavit ćemo raditi s osiguranjem i državnim strukturama”, stoji u priopćenju Australian Opena.

Direktor turnira Craig Tiley, koji se borio za dolazak Novaka Đokovićana ovogodišnji Australian Open, odlučio je da neće biti nikakvih sankcija za Srđana Đokovića.

Na zbivanja u Rod Laver Areni reagirao je i ukrajinski ambasador u Australiji Vasil Mirošničenko.

“Pun paket. Među srpskim zastavama i ruska, Putin, slovo Z i pjevanje proruskih pjesama. Sramota.”

Cijelu je akciju navodno organizirao Simeon Bojkov, koji je pozvao da se odgovori Australian Openu na zabranu ruskih zastava.

“Zabranili su zastavu ruske imperije. Pogodite, ljudi iz Teniske asocijacije Australije? Mnogo sreće kada imperija uzvrati udarac“, rekao je Bojkov.

Organizatori su ranije odlučili da zabrane navijačima da unose ruske i beloruske zastave na turnir. Igračima iz ove dve zemlje je dozvoljeno da igraju, ali bez državnih obilježja.


(Vijesti.ba / Sportklub)

Izdvajamo