8°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

24.01.2023 / 17:34 Politika - Član PBiH

Bećirović razgovarao sa Adnanom Šerakom, kandidatom za načelnika Vogošće

Bećirović razgovarao sa Adnanom Šerakom, kandidatom za načelnika Vogošće
Foto: Facebook
Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović razgovarao je sa Adnanom Šerakom, kandidatom za načelnika Općine Vogošća na prijevremenim izborima koji će biti održani 5. 2. 2023. godine

Adnan Šerak, kandidat koalicije Ujedinjeni koju čine stranke Narod i Pravda (NIP), Naša stranka (NS) i Socijaldemokratska partija BiH (SDP), poručio je kako su potrebne promjene u Vogošći, općini koja je prije rata bila prepoznatljiva po namjenskoj i automobilskoj industriji.

Tokom razgovora diplomirani inžinjer saobraćaja Adnan Šerak istakao je da je uz proaktivan pristup u privlačenju investicija potrebno raditi i na razvoju infrastrukture, ukazujući i na važnost borbe protiv korupcije, kao i transparentnost rada organa vlasti.

Govoreći o prijevremenim izborima za načelnika Općine Vogošća naglasio je da će u slučaju pobjede sve građane Općine Vogošća tretirati ravnopravno, bez obzira na političku, vjersku ili bilo koju drugu pripadnost.

Tokom razgovora član Predsjedništva BiH Denis Bećirović istakao je značaj ekonomske diplomatije za brži i održivi razvoj, te na potrebu povećanja priliva direktnih stranih investicija u Bosnu i Hercegovinu. Denis Bećirović jeporučio da će se založiti za promociju kapaciteta koje ima i Općina Vogošća za privlačenje direktnih stranih investicija.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo