-6°C
Mostar 0°C
Tuzla -3°C
Banja Luka -4°C
Bihać -4°C
Powered by Dark Sky

23.01.2023 / 21:20 Regija - Reakcija na Vučićev govor

Tadić: Srbija potpuno ponižena država

Tadić: Srbija potpuno ponižena država
Foto: Vijesti.ba

Nekadašnji predsjednik Srbije Boris Tadić izjavio je da ono što je Aleksandar Vučić iznio o ucjenama koje su upućene Srbiji kako bi prihvatila evropski plan za Kosovo, govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država.

„Vučić se deceniju hvali kako je Srbija u vrijeme njegove vlasti poštovana država, koju više niko ne može da ponižava i ucjenjuje. Ono što je sada iznio o ucjenama koje su upućene Srbiji jasno govori o tome da je tokom ove vlasti Srbija potpuno ponižena država“, napisao je Tadić na Twitteru dok je trajalo obraćanje Vučića javnosti.

Vučić je u obraćanju javnosti rekao šta mu je poručila zapadna petorka, odnosno koje su posljedice po Srbiju ukoliko ne prihvati njemačko-francuski prijedlog, odnosno evropski plan za Kosovo.

„Suočit ćete se, pod jedan, sa prekidom procesa eurointegracija, pod dva, suočit ćete se sa zaustavljanjem i povlačenjem investicija, pod tri – sa sveobuhvatnim mjerama u političkom i ekonomskom smislu koje će nanijeti štetu Srbiji. To mi je ponovljeno još tri puta tokom razgovora i svaki put sam na to snažno reagovao“, istakao je Vučić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo