13°C
Mostar 15°C
Tuzla 18°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

23.01.2023 / 17:20 Rukomet - SP 2023

Argentina bolja od Katara, SAD od Belgije

Argentina bolja od Katara, SAD od Belgije
Foto: REUTERS
Rukometaši Argentine pobijedili su Katar sa 26:22 (12:9), dok su SAD pobJedom nad Belgijom – 24:22 (14:12) ispisale novu stranicu istorije na Svjetskom prvenstvu.

Mečevi su bili lišeni rezultatskog značaja jer su sve četiri selekcije ostale bez šansi za plasman u četvrtfinale, a ujedno i bez šansi za osvajanje trećeg mjesta, odnosno plasman od 9. do 12. mjesta, koje može da donese mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre.

SAD su na Svjetskom prvenstvu uspjele da stignu do prve pobjede u historiji. Savladale su Tunis i stigle do druge faze takmičenja, a zatim su pobjedom nad Belgijom, stavile tačku na odlično izdanje.

Podsjećanja radi, plasman u četvrtfinale, obezbijedile su selekcije Egipta, Norveške, Švedske, Francuske, Španije, Mađarske, Njemačke i gotovo sigurno selekcija Danske.

Danska može da ostane bez plasman u četvrtfinale, jedino u slučaju da izgubi od Egipta, a da Hrvatska nadigra Bahrein sa 20 golova razlike. Zaista je teško povjerovati u ovakav epilog.

U svakom slučaju grupa u kojoj se nalaze Fracuska i Španija u četvrtfinalu ukršta sa grupom u kojoj su Njemačka i Norveška, dok grupa u kojoj se nalaze Švedska i Mađaska ukršta sa grupom u kojoj su Egipat i gotovo sigurno Danska.

(Vijesti.ba / N1)

Izdvajamo