8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 12°C

23.01.2023 / 13:57 Rukomet - Nakon poraza od Slovenije

Roganović napustio kormilo rukometne reprezentacije Crne Gore

Roganović napustio kormilo rukometne reprezentacije Crne Gore
Foto: Agencije
Zoran Roganović nije više selektor muške rukometne reprezentacije Crne Gore, javlja Anadolija.

On je to saopćio nakon poraza Crne Gore od Slovenije (31:23) u posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu. Roganoviću je završetkom SP-a istekao ugovor s Rukometnim savezom Crne Gore.

- Nisam uspio, uvjeravao sam da ćemo se plasirati na Olimpijske igre. A kod mene je riječ važnija od svega. Želim sreću reprezentaciji - rekao je Roganović.

On je kazao da je svoju odluku saopćio igračima i rukovodstvu Saveza.


- Nije im bilo svejedno. Najdraže mi je što ostavljam ekipu u fenomenalnom stanju i to je ono najvažnije. Imamo jako dobar tim, blizu smo plasmana na naredno EP, ostavljam fenomenalne igrače i ljude i to će pomoći mom nasljedniku - rekao je Roganović.

Iz Rukometnog saveza Crne Gore zahvalili su se Roganoviću na izuzetnom doprinosu, posvećenosti i profesionalizmu koji je pokazao od obnove nezavisnosti države, predvodeći s klupe rukometaše koji su Crnu Goru na najbolji način predstavljali na međunarodnoj sceni.

U saopćeenju navode da je odluka Roganovića dostojanstven potez.

- Napravio je izuzetne rezultate u proteklom periodu, predvodio nacionalni tim na tri velika takmičenja i skoro obezbijedio učešće na četvrtom i stvorio odličnu atmosferu u timu, koja je bila osnov za veliku podršku navijača gdje god je reprezentacija igrala u protekle četiri i po godine - navodi se u saopćenju RSCG.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo