8°C
Mostar 10°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 14°C
Bihać 11°C

22.01.2023 / 17:51 Rukomet - SP 2023

Slovenija preko Crne Gore do kote tri

Slovenija preko Crne Gore do kote tri
Foto: REUTERS
Rukometaši Slovenije pobijedili su Crnu Goru u posljednjem meču na Svjetskom prvenstvu sa 31:23 (15:8), obezbijedili su treće mjesto u grupi i plasman od 9. do 12. mjesta,...

...što može da bude od velikog značaja kada je riječ o mjestu u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Mađarska je savladala Zelenortska Ostrva sa 42:30 (22:15), pa je ostala u igri za plasman u četvrtfinale.

Najefikasniji u sastavu Slovenije, bili su Vlah sa šest, Novak sa pet, odnosno Mahovšček i Dolonec sa po tri gola. Kod Crne Gore, Vujačić je postigao pet, Miloš Vujović, Simić i Lasica po četiri.

Sve dileme oko pobjednika riješene su u prvom poluvremenu. Crna Gora je promašila dva sedmerca, pet, šet zicera, imala je pet izgubljenih lopti, a Slovenija je serijom lakih golova stekla sedam golova viška – 15:8. U nastavku, Crna Gora je nastojala da stigne do egala, ali…

Podsjećanja radi, plasman u četrtfinale, obezbijedile su selekcije Francuske, Španije, Njemačke, Norveške, Egipta, Švedske i gotovo sigurno Danske, koja bez mjesta u TOP 8, može da ostane jedino ukoliko izgubi od Egipta, a Hrvatska pobedi Bahrein sa više od 20 golova razlike, a zaista je teško povjerovati u takav epilog.

Slovenija i Crna Gora će već u martu ove godine igrati baraž mečeve za plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem će se dijeliti još dvije vize sa mjesta u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Selekcije koje su stigle do četvrtfinala imaju mesto u kvalifikacijama, a linija može da se spusti za još dva mjesta, pod uslovom da neka od evropskih selekcija iz četvrtfinala, stigne do titule prvaka Evrope.

Mađarska je pobijedila Zelenortska Ostrva, ostala je u igri za plasman u četvrtfinale, ali mora da čeka na epiloge duela između Švedske i Portugala, odnosno Islanda i Brazila.

(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo