15°C
Mostar 19°C
Tuzla 19°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

21.01.2023 / 18:22 Fudbal - Bundesliga

Šestica silnog Wolfsburga, Eintracht drugi, preokret Uniona

Šestica silnog Wolfsburga, Eintracht drugi, preokret Uniona
Foto: Agencije

Nogometaši Eintracht Frankfurta ispunili su očekivanja pobjedom protiv posrnulog Schalkea 3:0.

Eintracht je iskoristio poraz Freiburga, pa se pobjedom protiv fenjeraša Schalkea -3:0, popeo na drugo mjesto na tabeli. Ispostavilo se da je presudni detalj meča viđen u 22. minutu, kad je Kolo Muani proigrao Lindstroma, koji je lako savladao Schwolowa. U finišu tim iz Frankfurt je trijumf potvrdio golovima Borrea u 84. i Bute u 90+1. minutu.

Wolfsburg Nike Kovača upisao je najveću pobjedu u kolu. Na domaćem terenu slavili su protiv trećeplasiranog Freiburga s visokih 6:0 i tako se približili mjestima koje garantiraju europska natjecanja.

Još u prvom poluvremenu Wolfsburg je riješio sve dileme, poveo je preko Wimmera u drugom minutu, a potom je dva puta pogađao reprezentativac Danske Jonas Wind, u 28. i 37. minutu.

U nastavku, pogodio je i Gerhardt u 56. minutu, a potom je prilično opao ritam utakmice u kojoj su Vukovi prilično lako došli do vrijedna tri boda koja ih ostavljaju u trci za plasman u Evropu. Do kraja je pogodio i Baku u 81, a seriju je sa penala u 90+4. zatvorio Waldschmidt.

Stuttgart i Mainz remizirali su s 1:1 u dvoboju donjeg dijela ljestvice.

Hoffenheim je poražen 3:1 na gostovanju kod Uniona. Hoffenheim je poveo, no domaćini su uspjeli doći do potpunog preokreta u drugom poluvremenu sa senzacionalna dva gola stopera Danilha Doekhija koji je pobjednički gol postigao u 90. minuti, a konačan rezultat postavio je Jamie Leweling.

Bochum je slavio 3:1 protiv Herthe utakmici borbe za opstanak.

Sva nogometna uzbuđenja iz Bundeslige možete gledati izravno na programima Sport Kluba.

(Vijesti.ba / SK)

Izdvajamo