13°C
Mostar 17°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 18°C
Bihać 14°C

21.01.2023 / 17:34 Regija - Hrvatska

Plenković: O vojnim operacijama učiti kroz obrazovni sistem

Plenković: O vojnim operacijama učiti kroz obrazovni sistem
Foto: Vijesti.ba

Premijer Hrvatske Andrej Plenković učestvovao je danas na na svečanoj akademiji u Zadru u povodu 30. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Maslenica.

Istakao je da je to jedna od najvažnijih hrvatskih oslobodilačkih operacija u Domovinskom ratu, kojom je osigurana poveznica između juga i sjevera Hrvatske.

"Prisjećamo se svih 127 poginulih hrvatskih branitelja. Njihova žrtva trajno će se pamtiti u cijelom hrvatskom narodu, a hrvatska država pokazala je da ima snagu osloboditi svoj teritorij", rekao je Plenković.

Posebno se prisjećamo svih poginulih u akciji i njihovih obitelji, dodao je Plenković, naglasivši da su te '90. godine bile "neponovljive, nezaboravne i odredile su smjer razvoja naše države i društva, a hrvatska vojska, policija i branitelji temelj su hrvatske države".

"Sve ovo što ostvarujemo dugujemo ljudima koji su tada dali najviše. Vlada RH će kao i dosad davati pozornost svim bitnim datumima iz Domovinskog rata, voditi računa o braniteljima i njihovim obiteljima", rekao je premijer Plenković.

Poručio je da će se učenje o vojnim oslobodilačkim operacijama Maslenica, Oluja i Bljesak ugraditi u obrazovni sustav.

"Vodit ćemo računa o tome da mlade generacije budu svjesne da duguju onima koji su za slobodu i budućnost Hrvatske dali sve", kazao je Plenković.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo