0°C
Mostar 6°C
Tuzla 3°C
Banja Luka 4°C
Bihać 3°C

01.01.2023 / 13:03 Ljepota i Zdravlje - Priprema se od dva sastojka

Čudesan napitak skida kilograme i ubrzava metabolizam

Čudesan napitak skida kilograme i ubrzava metabolizam
Foto: Ilustracija
Mnoga istraživanja pokazala su da je med namirnica koja može pomoći očuvanju našeg zdravlja, a uvjet je jedino da namirnica kao takva bude što kvalitetnija.

No, njegova kombinacija s običnom vodom također ima velikih koristi, piše Style Craze.

Naime, čudesan napitak koji se sastoji od samo dva sastojka - mlake vode i jedne žlice meda siguran je put do vitkog i zdravog tijela bez odricanja omiljene hrane, tvrde nutricionisti, prenosi Index.

Antioksidansi u medu učinkovito pomažu u izbacivanju štetnih toksina, rješavanju nadutosti, smanjenju umora, poticanju vitalnosti, a njegova antibakterijska svojstva štite tijelo od potencijalnih infekcija.

Osim toga, voda s medom dokazano pomaže i pri skidanju kilograma što je odlična vijest za sve one koji nastoje smršavjeti. Učinak je još bolji ako se ovaj jednostavni napitak konzumira ujutro na prazan želudac.

Ipak, stručnjaci upozoravaju da postoje i određene nuspojave o kojima treba voditi računa.

Kako objašnjavaju, potrebno je paziti da voda u koju stavljate med ni slučajno ne bude prevruća, već mlaka, donosi India Times. Naime, ako se med miješa s bilo kojom tekućinom visoke temperature može postati toksičan te tako uzrokovati više štete nego koristi.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo