10°C
Mostar 15°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 11°C

30.12.2022 / 20:30 BiH - Užarena atmosfera

Bh. gradovi u prazničnom ruhu, posljednje pripreme za doček Nove godine

Bh. gradovi u prazničnom ruhu, posljednje pripreme za doček Nove godine
Foto: Agencije

Širom Bosne i Hercegovine obavljaju se posljednje pripreme za doček Nove godine.

Oni gradovi koji su se odučili za javni doček, užurbano provjeravaju posljednje tonske probe i postavljaju instalacije, kako bi građani i turisti koji su baš našu zemlju izabrali za početak Nove, u što ljepšem ambijentu dočekali 2023. godinu. Javni doček bit će u Sarajevu, Banjaluci, Bijeljini, Brčkom, Zenici, ali i drugim gradovima.

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine očekuje se spektakularan doček. Završene posljednje tonske probe u Titovoj ulici, kao i postavljena metalna konstrukcija bine, govori da se organizacija privodi kraju. Grad prepun turista, ali i domaćih gostiju. Svi oni očekuju dobar provod, mnogo zabave, dobre muzike i ljepše dane već od sutra.

Za javni doček u Banjaluci izdvojeno je više od 100 hiljada KM, a očekivanja su da će novac biti višestruko vraćen. Ovaj grad danima bilježi veliki broj turista. Brojke obaraju sve rekorde.

MIODRAG LONČAREVIĆ, predsjednik Turističke organizacije Republike Srpske

"Mi imamo pojačan dolazak turista u ovom periodu, posebno iz Austrije, Turske, Mađarske, Holandije, Švedske. Imamo povećan broj turista iz Amerike".

Mostar već danima u prazničnom ruhu. Mnoge manifestacije na mostarskom adventu. No, najviše se očekuje od 31. decembra. Svi se nadaju da će i ovogodišnji doček, poput onih ranijih, biti uz mnogo zabave. Mostarce u Novu uvodi Željko Bebek, ali mnogo sadržaja i tokom dana, posebno.

SANELA ĆORIĆ-MEŠIĆ, članica Organizacijskog tima "Advent u Mostaru"

"Krećemo u podne, dječijom Novom godinom, bogat program. Očekujemo puno djece da dođe. Imat ćemo Djeda Mraza, Pozorište lutaka će izvesti svoju predstavu. Dijelit ćemo i poklone. Tu će nam biti i djeca iz Dječijeg doma Mostar, kao i Dječiji hor Pavaroti. Doček će krenuti oko devet sati do 23 kada nastupa Bebek".

U Tuzli će nastupiti "Zabranjeno pušenje" pa se svi nadaju izvanrednoj zabavi. Dobar provod očekuje se i u ostalim bh. gradovima.

(Vjesti.ba / BHRT)

Izdvajamo