6°C
Mostar 11°C
Tuzla 10°C
Banja Luka 9°C
Bihać 8°C

29.12.2022 / 18:20 Politika - Šta se dešava

Ima neka tajna veza: Šta je Efendiću cilj u kompaniji 'Zrak'

Ima neka tajna veza: Šta je Efendiću cilj u kompaniji 'Zrak'
Foto: Vijesti.ba

Vrlo 'aktivnu' ulogu u problematici kompanije Zrak d.d Sarajevo uzeo je načelnik sarajevske općine Novi Grad Semir Efendić.

Danas su, naime, ogoljene kao netačne njegove tvrdnje da Vlada FBiH "gura" Zrak u stečaj, s obzirom da je postalo jasno da su postupak inicirali radnici preko svog advokata, kao i da je sve dalje nadležnost Suda, a na Vlade FBiH.

Nakon toga se stekao dojam da Efendić na ovaj način iskazuje interes za energetski sektor, u kontekstu formiranja vlasti u FBIH. Ipak, stvari su nešto drugačije.

Taib Delalić, jedan je od najbližih suradnika Efendića i njegov pomoćnik u Općini. Osim toga, Delalić je i predsjednik Nadzornog odbora Zraka. Njihove bliske relacije nije poremetio ni Efendićev izlazak iz SDA, čiji je Delalić formalni član. Bliske, prijateljske relacije, kako tvrde naši izvori, Efendić niz godina održava i sa Muhamedom Suljagićem, nekadašnjim v.d direktorom Zraka. 

Kroz svoje privatne relacije sa upravljačkim strukturama Zraka, Efendić je očigledno već duže vremena upoznat, da ne kažemo involviran, u dešavanja u ovom privrednom društvu. S kojim ciljem i je li sve u Zraku čisto, tek će se saznati. 

 

(Vijesti.ba)

Izdvajamo