16°C
Mostar 20°C
Tuzla 21°C
Banja Luka 22°C
Bihać 17°C

28.12.2022 / 19:18 Svijet - Akshata Murty

Prva dama Velike Britanije nudi pogled u život u rezidenciji u Downing Streetu

Prva dama Velike Britanije nudi pogled u život u rezidenciji u Downing Streetu
Foto: Tatler

Akshata Murty, supruga Rishija Sunaka, planira učiniti Downing Street, sjedište premijerskog ureda, pristupačnijim mjestom tokom svog mandata prve dame Velike Britanije ponudivši tako pogled u zvaničnu rezidenciju britanskog premijera kako se navodi u prilogu izdanja časopisa Tatler objavljenom u srijedu, prenosi PTI.

Izdanje časopisa Tatler za mjesec Februar, koje izlazi na štandove sljedeće sedmice, prikazuje Murty na naslovnici i daje detaljniji profil bivše modne dizajnerice i kćerke IT magnata i suosnivača Infosysa, Narayane Murthyja i književnice Sudhe Murty.

Članak pod nazivom 'Unutar tajnog svijeta gospođe Sunak', ide iza kulisa s onima koji su uključeni u renoviranje rezidencije, ali nudi i razgovore sa bliskim prijateljima i saradnicima kojima je Murty dala zeleno svjetlo da podijele neke detalje života sa jedne od svjetski poznatih adresa.

- Sada će biti drugačija atmosfera - kaže njena prijateljica za magazin, pozivajući se na planove Murty da se odmakne od zatvorenijeg stila supruge njenog prethodnika Borisa Johnsona, Carrie Johnson.

Jedan od prijatelja navodi da Akshata stavlja svoj pečat na prisustvo u Downing Streetu i razvija planove za nove događaje i sastanke.

Ona želi da otvori ovu rezidenciju što je više moguće kako bi javnost shvatila historiju i značaj ove adrese.

- Želi da promovira priče o Britaniji kroz Downing Street bez obzira da li su posjetioci šefovi država ili članovi javnosti - rekao je drugi prijatelj za magazin Tatler.




(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo