7°C
Mostar 13°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

21.12.2022 / 16:18 Regija - Podgorica

Fajon i Schallenberg: Posjeta Crnoj Gori ne dolazi iz zabave, situacija je zabrinjavajuća

Fajon i Schallenberg: Posjeta Crnoj Gori ne dolazi iz zabave, situacija je zabrinjavajuća
Foto: Antena M
Slovenska ministrica vanjskih poslova Tanja Fajon i savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg (Alexander Schallenberg) borave u Crnoj Gori.

Na press konferenciji Tajon je poručila da su došli da pomognu, jer poznaju Crnu Goru, te da je situacija zabrinjavajuća, zbog čega se upalio alarm u toj državi.

- Krajnje je vrijeme da se reaguje. Očekujemo da će se u petak pokrenuti postupak za izbor sudija Ustavnog suda i da se taj postupak okonča do kraja januara - rekao je Fajon.

Ona je navela kako je, nakon sastanka, ipak optimistična. Dodala je da će, kada je riječ o Zakonu o predsjedniku, razmotriti saradnju sa Vladom koja bi bila uspostavljena na osnovu tog spornog zakona.
- Podržavamo Crnu Goru i zapadni Balkan. Crna Gora je najviše napredovala na evropskom putu, jasno vidimo vašu budućnost unutar Unije - istakla je Fajon.

Okupljenim novinarima se okupio i Šalenberg koji je rekao kako je vidljiva rastuća polaziracija među narodom.
- Ovo nije posjeta iz zabave, nego dolazi uz jasno upozorenje. Ako se nastavi ova polarizacija, Crna Gora rizikuje da završi sa strane, umjesto na putu ka EU - naglasio je Fajon.

(Vijesti.ba / Regija)

Izdvajamo