18°C
Mostar 20°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 23°C
Bihać 18°C

20.12.2022 / 17:48 BiH - Član PBiH

Bećirović i Al Ahmadi o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Kraljevine Saudijske Arabije

Bećirović i Al Ahmadi o unapređenju bilateralnih odnosa BiH i Kraljevine Saudijske Arabije
Foto: FENA
Bećirović je istakao kako postoje značajni potencijali za jačanje saradnje na svim poljima, a posebno na privrednom planu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović primio je danas u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamaha Dakhela R. AlAhmadija s kojim je razgovarao o daljem unapređenju dobrih i prijateljskih bilateralnih odnosa dviju zemalja.

Sagovornici su se složili da ti potencijali trebaju biti prepoznati od investitora iz Kraljevine Saudijske Arabije, što bi rezultiralo većim ulaganjima u Bosnu i Hercegovinu a posebno u oblasti građevinarstva, prometnog sistema infrastrukture, energetike i prehrambene industrije.

Također, brojne su mogućnosti za unapređenje saradnje i u oblastima namjenske industrije, poljoprivrede, turizma, trgovine i robama široke potrošnje.

Razgovarano je i o potrebi unapređenja regulisanja bilateralnih odnosa, pri čemu treba nastaviti aktivnosti na zaključivanju više sporazuma između Bosne i Hercegovine i Kraljevine Saudijske Arabije koji su u proceduri, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo