4°C
Mostar 9°C
Tuzla 8°C
Banja Luka 8°C
Bihać 5°C

19.12.2022 / 20:47 BiH - Godišnjica 101. brigade

Komšić: Armija RBiH je bila veličanstvena, ponovo bih postupio isto

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić položio je večeras cvijeće na spomen-obilježje ispred Općine Novi Grad Sarajevo povodom obilježavanja 29. godišnjice formiranja 101. motorizovane brigade Prvog korpusa Armije Republike BiH.

"Rat ostavlja trajne posljedice na sve nas koji smo to prošli. To će ostaviti trag od kojeg niko, i da hoće, ne može pobjeći, ali sam ponosan na sve to iako je bilo teško i krvavo. Ponosan sam na taj period života i da se čovjek nađe u istoj situaciji, ponovo bih isto postupio", rekao je Komšić.

"Uvijek ću se sjećati onih koji su svoj život, dijelove tijela i zdravlje dali za domovinu u najtežim njenim trenucima tokom agresije na BiH od 1992. do 1995. godine. Bilo bi nemoralno zaboraviti sve one koji su učestvovali u ratu, a to bi trebalo ostaviti i za buduće generacije, jer je ljudski da se sjećaju tih ljudi i znaju koliku je žrtvu trebalo podnijeti u ratu da se odbrani BiH".

"Naša borba je bila veličanstvena jer su pripadnici Armije, ali i MUP-a Republike BiH počeli ni od čega i u ratnim dejstvima formirali su organiziranu oružanu silu Armiju BiH koja je bila spremna da izvrši najkompliciranije borbene operacije".

"Polaganjem cvijeća na spomen-obilježje odali smo im danas počast. Sjećat ćemo ih se vječno", kazao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo