8°C
Mostar 14°C
Tuzla 15°C
Banja Luka 14°C
Bihać 9°C

19.12.2022 / 16:35 Obrazovanje - Rifat Škrijelj

UNSA ide ukorak sa razvijenijim univerzitetima iz razvijenijih zemalja

UNSA ide ukorak sa razvijenijim univerzitetima iz razvijenijih zemalja
Foto: FENA
Univerzitet u Sarajevu izrastao je, za 73 godine postojanja i rada, u ozbiljnu visokoškolsku ustanovu koja ide ukorak sa razvijenijim univerzitetima iz razvijenijih zemalja zahvaljujući predanom radu njegovih članova, akademskog osoblja i ne akademskog osoblja.

Kazao je to rektor Univerziteta Sarajevu Rifat Škrijelj novinarima, naglašavajući da Univerzitet u Sarajevu ima svoju uzlaznu liniju i dalje.

- Jačamo našu infratrukturu, uskoro ćemo potpisati ugovor o građevinskim radovima za izgradnju univerzitetske biblioteke, završava se mastar plan za Kampus i još mnogo toga - naglasio je Škrijelj te za period pred kraj kalendarske godine najavio više informacija u vezi rada Univerziteta i rezultata iz proteklih godina.

U povodu 73. godišnjice Univerziteta u Sarajevu upriličena je danas promocija počasnog doktora nauka Univerziteta u Sarajevu, promocija Ambasadora Univerziteta i promocija profesora emeritusa Univerziteta u Sarajevu. Taj događaj dio je i Svečanih decembarskih dana Univerziteta.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo