18°C
Mostar 22°C
Tuzla 22°C
Banja Luka 22°C
Bihać 18°C

18.12.2022 / 19:44 Fudbal - Emiliano Martinez

Junak Argentine: Sanjao sam ovo, nemam riječi

Junak Argentine: Sanjao sam ovo, nemam riječi
Foto: Vijesti.ba
Golman Argentine Emiliano Martinez u finalu Svjetskog prvenstva obranio je udarac Kingsleyja Comana i tako usmjerio svoju momčad prema pobjedi i naslovu prvaka. Na kraju je proglašen i najboljim golmanom turnira.

"Puno smo patili. Mislili smo da kontroliramo utakmicu, ali uspjeli su se vratiti. Jako, jako komplicirana utakmica.

Naša sudbina bila je patnja. Imali smo posljednju priliku za pobjedu i, srećom, uspio sam udarac zaustaviti nogomet. Sanjao sam ovo, nemam riječi. Jako mlad otišao sam u Englesku i želio bih ovu pobjedu posvetiti svojoj obitelji", rekao je 30-godišnji golman Aston Ville, koji je uz Lea Messija postao argentinski junak, prenosi Index.

Martinez je sa samo 17 godina otišao iz Argentine na probu u Arsenal u kojemu je dobio ugovor. Arsenal ga je dao na posudbu u četvrtu ligu, u Oxford, za koji je debitirao s 19 godina. Bio je na posudbama u Sheffield Wednesdayu, Rotherhamu, Wolvesima, Getafeu i Readingu, a za Arsenal je debitirao 2014. godine i upisao samo 15 nastupa.

Za Argentinu debitirao prošle godine

U ljeto 2020. kupila ga je Aston Villa za 18 milijuna eura i u Birminghamu je standardni prvi golman. Dibu, kako ga zovu, debitirao je za Argentinu prošle godine, a na Copa Americi je odigrao ključnu ulogu i bio jedan od najvažnijih igrača u argentinskom slavlju. Obranio je Kolumbijcima dva penala u polufinalu, a protiv Brazila u finalu je bio sjajan.

Na ovom svjetskom prvenstvu bio je briljantan, a za njega su se počeli raspitivati veliki klubovi. U priču se navodno uključio i minhenski Bayern koji ga vidi kao zamjenu za ozlijeđenog Manuela Neuera. Martinezu je ovo bilo prvo svjetsko prvenstvo. U Rusiji je prije četiri godine bio među navijačima i s tribine bodrio današnje suigrače.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo