20°C
Mostar 23°C
Tuzla 23°C
Banja Luka 22°C
Bihać 20°C

12.12.2022 / 16:47 Crna hronika - OSS

Osuđeni za pokušaj da mitom ishode puštanje iz pritvora pripadnika MUP-a KS

Osuđeni za pokušaj da mitom ishode puštanje iz pritvora pripadnika MUP-a KS
Foto: Arhiv
Općinski sud u Sarajevu (OSS) izrekao je prvostepenu presudu i osudio Stjepana Lazarevića na kaznu zatvora u trajanju od pet godina zbog krivičnog djela primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Istovremeno, Almir Grebo osuđen je na dvije godine zatvora zbog krivičnog djela davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem, dok je Muameru Selimoviću za isto djelo izrečena uvjetna osuda.

Ranije je u ovom predmetu, nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, osuđen Memiš Hajdarević na kaznu zatvora u trajanju od deset mjeseci zbog krivičnog djela - davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Naime, optuženi se terete da su u novembru 2021. godine od Stjepana Lazarevića tražili da korištenjem društvenog i uticajnog položaja, posreduje kako bi Muamer Selimović, inače, policijski službenik MUP-a KS, koji se nalazio u pritvoru, bio pušten na slobodu.

Za ovu uslugu su Lazareviću obećali, a potom i dali novac u iznosu od 1.060 KM, saopćeno je iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo