12.12.2022 / 15:06 Politika - CIKBiH

Potvrđeni rezultati posrednih izbora za Vijeće naroda RS

Potvrđeni rezultati posrednih izbora za Vijeće naroda RS
Foto: Arhiv
Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) danas je donijela Odluku o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata u Vijeće naroda Republike Srpske - Opći izbori 2022.

U skladu sa Izbornim zakonom Bosne i Hercegovine, Vijeće naroda RS sastoji se od 28 delegata, osam iz reda bošnjačkog, osam iz reda srpskog, osam iz reda hrvatskog naroda i četiri iz reda Ostalih.

U Vijeće naroda RS iz reda bošnjačkog naroda izabrani su: Armin Hamzić, Adil Osmanović, Alija Tabaković, Dževad Mahmutović, Igor Bošnjak, Srebrenka Golić, Aida Prešić i Amir Hurtić.

U Vijeće naroda RS iz reda srpskog naroda izabrani su: Ognjen Žmirić, Vojislav Gligić, Marija Topić Nikolić, Dragutin Škrebić, Nikola Kovačević, Marinko Dragišić, Ljubiša Krunić i Živko Marjanac.

U Vijeće iz reda hrvatskog naroda izabrani su: Josip Jerković, Nada Tešanović, Mirko Pandža, Dragica Kovač, Marko Jorgić, Mijo Perkunić, Mirjana Matanović Bundalo i Delfa Biberović-Schurr.

U Vijeće iz reda Ostalih izabrani su: Jovana Čarkić, Danijel Puhalić, Slaviša Mrkaja i Franc Sošnja.

Navedena odluka stupa na snagu danom objave u „Službenom glasniku BiH“, a bit će objavljena i u „Službenom glasniku RS“, „Službenim novinama Federacije BiH“, „Službenom glasniku Brčko Distrikta BiH“ i na internet-stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine www.izbori.ba, saopćeno je iz CIK-a.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo