6°C
Mostar 11°C
Tuzla 11°C
Banja Luka 10°C
Bihać 8°C

11.12.2022 / 18:45 Ostali sportovi - Državno prvenstvo

Mostar ima četiri državna prvaka u jiu jitsu

Mostar ima četiri državna prvaka u jiu jitsu
Foto: Vijesti.ba
Jučer je u Sarajevu u Olimpijskoj dvorani na Skenderiji održano prvo državno prvenstvo u brazilskoj jiu jitsi u organizaciji Jiu jitsu saveza Federacije Bosne i Hercegovina. Turnir je okupio više od 300 boraca iz Bosne i Hercegovine.

Mostarski borci iz SD Reflex u timu Bosnae Team United, kojeg vode majstori Emir Alagaić i Amir Mahmutović iz Sarajeva, su ostvarili veoma dobar uspjeh sa 4 zlatne, 2 srebrene i 1 bronzanom medaljom. Bosnae Team United je bio drugi najuspješniji tim takmičenja u konkurenciji 17 klubova.


Prvaci Bosne i Hercegovine iz Mostara su Haris Suša, Elmin Novalić, Đenan Mušinović i Ajdin Đogo, dok su vice prvaci Bosne i Hercegovine Jasmin Pandur i Isam Puce. U kategoriji starijh kadeta Adin Rahimić je nakon odlične pobjede ostvario treće mjesto.


Treneri BJJ Kids škole Reflexa Haris Suša i Jasmin Pandur su imali odlične borbe, Haris je u finalnoj borbi uspio doći do pobjede sa rezultatom 11:0, dok je Jasmin završnicom poluge na ruci ostvario pobjedu za samo 1 minutu i 32 sekunde.

(Vijesti.ba)

Izdvajamo