7°C
Mostar 14°C
Tuzla 12°C
Banja Luka 11°C
Bihać 9°C

07.12.2022 / 17:23 Politika - Gradska organizacija

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu

Mostarski SDP osudio vandalski čin na Sabornu crkvu
Foto: FENA

Gradska organizacija SDP-a Mostar u srijedu je najoštrije osudila novi vandalski čin u vidu krađe i uništavanja Saborne crkve u Mostaru.

 

Kako su naveli u priopćenju, obnovi Saborne crkve veseli se svaki iskreni Mostarac i Mostarka, jer je riječ o hramu od nevjerojatne povijesne vrijednosti i jednom od simbola Mostara.

"Zato nas izuzetno žalosti činjenica da su pojedinci dotakli moralno dno, pa umjesto daljnje obnove danas svjedočimo krađi i uništavanju crkve. Također smo već duže vrijeme zabrinuti za sigurnosnu situaciju u Mostaru, kao i to što MUP nije sposoban rasvijetliti nijedno kazneno djelo krađe i skrnavljenja naših kulturnih i povijesnih simbola, a najbolji je primjer Partizansko-spomen groblje čije uništavanje već pola godine nije rasvijetljeno", stoji u priopćenju mostarskog SDP-a.

Iz te su gradske organizacije iskazali spremnost da potaknu sve razine vlasti u Bosni i Hercegovinu da se uključe u obnovu Saborne crkve u Mostaru te da ona uskoro ponovno zablista u najljepšem izdanju.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo