12°C
Mostar 22°C
Tuzla 17°C
Banja Luka 19°C
Bihać 15°C

05.12.2022 / 14:52 Crna hronika - Okružni sud

Određen pritvor Mandiću zbog ubistva u Banjaluci

Određen pritvor Mandiću zbog ubistva u Banjaluci
Foto: Arhiv
Dalibor Mandić (36) iz Banjaluke, koji je osumnjičen da je nasmrt izbo sugrađanina Ariela Bogdanovića (28), provešće do mjesec dana iza brave.

Pritvor mu je odredio Okružni sud u Banjaluci, na prijedlog banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

Podsjetimo, prilikom ispitivanja Mandić je priznao zločin i pričao o narušenim međuljudskim odnosima na poslu, svom neslaganju i ignorisanju od strane kolega, ali i o problemima iz djetinjstva.

Za Mandića će najvjerovatnije biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje.

Bogdanović je svirepo ubijen u petak oko 19 časova u blizini benzinske pumpe i studentskog Kampusa u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci.

Napadač mu je prvo zario nož u predjelu leđa odnosno ramena, a potom ga usmrtio sa osam uboda nožem.

Za teško ubistvo terete Mandića koji je navodno istražiocima rekao i gdje je bacio nož kojim je nasmrt izbo mladića, ali se za ovim oružjem traga.

Sumnja se da je nož bačen u Vrbas, nakon po svemu sudeći, isplaniranog zločina.

Prema nekim informacijama iz istrage, napadač je već bio pripremio odjeću u koju će se presvući pa je nakon zločina Mandić skinuo odjeću sa sebe i bacio je u kontejner a policija je pronašla njegovu jaknu.

Inače, na snimku sa sigurnosnih kamera vidi se da ubica nosi crvenu jaknu.

Konbne noći mladića je ubica sačekao nakon posla i napao prvo u blizini "Delte", gdje ga je povrijedio.

Mladić mu je pokušao pobjeći prema Kampusu gdje je pretrčao tranzit ali ga je napadač stigao i nakon što je pao, hladnokrvno ga je izbo najmanje sedam puta a potom lagano otrčao.

Zločin su snimile kamere, s snimak se proširio društvenim mrežama, što je izazvalo uznemirenje i zgražavanje javnosti.

Policiji je radnik pumpe ispred koje se desilo ubistvo, prijavio da je ispred mladić koji ne daje znakove života.

Policija je ubrzo opkolila grad i počela opzežnu pretragu za ubicom te su brojne policijske ekipe doslovno pretraživale svaki pedalj terena nedaleko od mjesta ubistva, a istovremeno su njihove kolege radile na terenu.

Traženi su dokazi, svjedoci, pregledani su video - snimci sa kamera.

Na više lokacija patrole su provjeravale svakog prolaznika, zaustavljana su i vozila, a sve to u potrazi za osumnjičenim koji je ekspresno uhapšen nekoliko časova nakon zločina i to u kući u kojoj je podstanar u banjalučkom naselju Starčevica.

Osumnjičenog su u subotu istražioci vodili do mjesta stanovanja kako bi izvršili pretres te je kasnije upućen u Tužilaštvo uz jake mjere bezbjednosti.

Direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević pohvalio je službenike Policijske uprave Banjaluka koji su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka za manje od 24 časa pronašli i identifikovali počinioca ovog teškog krivičnog djela.

Banjalučane je veoma uznemirio ovaj svirepi zločin.

Za ubijenog mladića navode da je bio primjeren da i nikad nije bio problematičan, a živio je u banjalučkom naselju Borik.


(Vijesti.ba)

Izdvajamo