1°C
Mostar 4°C
Tuzla 5°C
Banja Luka 5°C
Bihać 4°C
Powered by Dark Sky

05.12.2022 / 08:00 BiH - BIHAMK

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, povećana opasnost od odrona

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz, povećana opasnost od odrona
Foto: FENA

Pretežno mokar ili vlažan kolovoz i povećana opasnost od odrona karakterišu saobraćajnu situaciju jutros u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle ili niske oblačnosti, a posebno se izdvajaju prevoje Ripač, Vrtoče (Bihać- Bosanski Petrovac) Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) gdje je vidljivost mjestimično smanjena na 20 metara, kao i dionice Prozor- Jablanica, Kaonik-Novi Travnik i Zenica- Žepče- Matuzići. Apeluje se na vozače da voze opreznije, uz obavezno poštivanje svih saobraćajnih propisa. Posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Jajce-Crna Rijeka i Doboj-Maglaj.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo