-6°C
Mostar -1°C
Tuzla -2°C
Banja Luka -3°C
Bihać -5°C
Powered by Dark Sky

29.11.2022 / 11:51 Ostali sportovi - Kik boks

Na Memorijalu 'Braća Bašović' Hebibović u borbi večeri pobijedio Malkoča

Na Memorijalu 'Braća Bašović' Hebibović u borbi večeri pobijedio Malkoča
Foto: FENA

U sarajevskom Domu mladih održan je tradicionalni 20. memorijalni kickboxing turnir "Braća Bašović", u znak sjećanja na Behudina i Bidu Bašovića, pionire borilačkog sporta u BiH.

U borbi večeri u kategoriji do 71 kg Nuh Hebibović (Ilidža Sarajevo) jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Nedima Malkoča (KBV Kurto Bihać).

U uvodnim borbama Mirza Mujanović (Ilidža Sarajevo) u kategoriji do 71 kg tehničkim nokautom pobijedio je Amara Burekovića (KVB Đerzelez Kiseljak), u kategoriji do 63,5 kg Džan Ždrale (Casper Konjic) slavio je protiv Amara Horozovića (Dragon Halifa), dok je u kategoriji do 91 kg Haris Islamović (Ilidža Sarajevo) bio je bolji od Šefika Hasića (Đerzelez Kiseljak).

U ostale dvije glavne borbe Benjamin Memija (SuperPro Sarajevo) u kategoriji do 81 kg pobijedio je Jaska Skalića (KBV Kurto Bihać), a u kategoriji do 91 kg Ajdin Gadžo (KBS Panter Sarajevo) bio je bolji od Nasera Pipića (KBV Isak Zenica).

- Drago nam je što smo nastavili tradiciju. Hvala svim borcima i trenerima, kao i publici. Behudin i Bido Bašović su pioniri borilačkog sporta u BiH i ovo je način da im se barem djelimično zahvalimo za doprinos koji su dali razvoju borilačkih sportova u BiH. To ne bi mogli uraditi bez pokrovitelja i prijatelja projekta, mađu kojim su BH Telecoma d.d., BH Pošta d.o.o., Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo, Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo i Hotela President - rekao je u ime organizatora Džemko Bašović.

Organizatori su sponzorima i prijateljima manifestacije uručili zahvalnice.

U publici u Domu mladih bila su brojna poznata imena iz svijeta borilačkih sportova.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo