5°C
Mostar 10°C
Tuzla 6°C
Banja Luka 5°C
Bihać 2°C

28.11.2022 / 13:14 Rat u Ukrajini - Predsjednik Hrvatske

Milanović: Neugodno mi je što Pahor ovo mora slušati

Milanović: Neugodno mi je što Pahor ovo mora slušati
Foto: Agencije
Slovenski predsjednik Borut Pahor počeo je danas dvodnevni posjet Hrvatskoj, ujedno posljednji u inozemstvu na kraju svog drugog mandata.

Pahor boravi u Zagrebu na poziv hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića. Hrvatski kolega ga je srdačno dočekao na Pantovčaku uz najviše državne počasti.

Milanović se obratio medijima povodom ovog susreta. "Ambicija nekih ljudi da uzmu svu vlast u zemlji i zemlju pretvore u stranačku diktaturu uvijek je postojala u Hrvatskoj i ja svojom dužnošću smatram da se tome suprotstavim", kaže Milanović dodajući da to najjače osjeća kad su u pitanju stvari vezane uz Hrvatsku vojsku.

"Ministar je poslan u Bruxelles da preuzme obvezu u ime RH u obuci ukrajinskih vojnika. Čovjek je za to nenadležan, dobio je mig stranačkog šefa, vratio se u RH i počeo ucjenjivati prvo mene, a sad i Sabor, i to po matrici za koju sam mislio da je odavno nestala", kaže predsjednik, prenosi N1.

"Tako su se ponašali diktatori, to je vrsta podjele koju hrvatski narod ne zaslužuje", govori predsjednik. Mjera obuke ukrajinskih vojnika, prema njegovim riječima, služi samo pranju savjesti i pola država EU o toj se mjeri još nije izjasnila, a među zemljama koje su ostale tihe su Slovenija i Njemačka.

"Idemo razgovarati o tome, ali ne tako da Grlić Radman ide preuzeti obvezu za koju nije nadležna ni vlada", kaže. "Grozno, grozno", kaže predsjednik o izjavama da ćemo "vidjeti tko je tko". Predsjednik kaže da ćemo vidjeti hoće li se saborski zastupnici dati instrumentalizirati.

Milanović kaže da treba vidjeti zašto Austrija još uvijek šuti. "Stvarno mi je neugodno što Pahor ovo mora slušati, ali ja nekog prostora više ni nemam. Ta vrsta kabadahijskog ponašanja je nešto što obilježava ovu vlast, a ovo je krajnji primjer uvlačenja sabora u sukob iza kojeg stoje nečije osobne ambicije", kaže Milanović.

(Vijesti.ba / Index.hr)

Izdvajamo