-2°C
Mostar 3°C
Tuzla 0°C
Banja Luka 0°C
Bihać -2°C
Powered by Dark Sky

27.11.2022 / 14:05 Politika - Predsjednik RS

Dodik: Zajednički rad predsjednika i Vlade biće prioritet

Dodik: Zajednički rad predsjednika i Vlade biće prioritet
Foto: RTRS

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da će zajednički rad predsjednika i Vlade Republike Srpske biti prioritet i da očekuje da Vlada odgovori na značajne političke izazove, ekonomska i socijalna pitanja, te da obezbijedi stabilnost i socijalnu i energetsku bezbjednost ljudi.

- U nedjelji iza nas obavio sam konsultacije s predstavnicima političkih partija i imenovao Radovana Viškovića za mandatara za sastav nove vlade - napisao je Dodik na svom Instagram profilu.

On je naveo da je njegova prva zvanična posjeta po stupanju na dužnost predsjednika Srpske bila Srbiji, gdje se susreo s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

- Upoznao sam ga sa složenom situacijom u BiH. Ponovio sam opredjeljenje Republike Srpske da pomognemo našem narodu na Kosovu i Metohiji - naglasio je Dodik.

On je dodao da je prisustvovao i slavi Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i otvaranju novoizgrađenih objekata Policijske akademije i Centra za obuku.


- Otvaranjem nove zgrade Ustavnog suda Republike Srpske, izgrađen je još jedan u nizu reprezentativnih objekata koje želimo da gradimo - istakao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je razgovarao s ambasadorima Grčke i Rusije, Dimitriosom Papandreuom i Igorom Kalabuhovom, kao i sa direktorom Uprave Vlade Srbije za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu Arno Gujonom.

- Družio sam se i sa mladim članovima SNSD-a koji su budućnost SNSD-a - napisao je Dodik.

(Vijesti.ba / RTRS)

Izdvajamo