10°C
Mostar 13°C
Tuzla 13°C
Banja Luka 12°C
Bihać 10°C

25.11.2022 / 09:02 BiH - BIHAMK

Na putu Livno - Šuica učestali izlasci divljih konja na kolovoz

Na putu Livno - Šuica učestali izlasci divljih konja na kolovoz
Foto: Vijesti.ba

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po vlažnom kolovozu, uz povećanu opasnost od odrona. Na pojedinim dionicama uz Savu, Bosnu, Sanu, Drinu i Lašvu vidljivost je smanjena zbog magle.

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozorava se na učestale izlaske divljih konja na kolovoz. Savjetuje se opreznija vožnja i napominje da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednom trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog radova na magistralnom putu Doboj-Maglaj (na dionici Poljice-Maglaj) svaki dan, osim nedjelje, saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima Bihać-Bosanski Petrovac i Jajce-Crna Rijeka.

Napominjemo da danas (25.11.) neće biti obustava saobraćaja na magistralnim putevima Žitomislići-Počitelj i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Povodom državnog praznika Dana državnosti Bosne i Hercegovine večeras do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija na području Federacije Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo