8°C
Mostar 14°C
Tuzla 7°C
Banja Luka 7°C
Bihać 4°C

24.11.2022 / 16:18 Politika - Saopćenje

Vlada BPK: Nacrt budžeta za 2023. i Nacrt zakona o izvršenju budžeta povučeni s dnevnog reda

Vlada BPK: Nacrt budžeta za 2023. i Nacrt zakona o izvršenju budžeta povučeni s dnevnog reda
Foto: Služba za odnose s javnošću Vlade BPK
Vlada Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) na sjednici u Goraždu nije razmatrala nacrte kantonalnog budžeta i zakona o izvršenju budžeta za 2023. godinu iako su te tačke dnevnog reda bile planirane, saopćeno je iz Vlade BPK.  

Navedeni materijali su povučeni iz dnevnog reda zbog nedolaska predlagača ovih tačaka, ministra finansija, te sumnje u validnost ovlašćenja datog državnom službeniku iz Ministarstva koji ga je trebao zamijeniti.

Iz istog razloga nisu razmatrani ni izvještaji o izvršenju budžeta Bosanskopodrinjskog kantona i utrošku budžetske rezerve za period januar-septembar 2022. godine, koji su također bili planirani dnevnim redom.

U nastavku sjednice, Vlada je upoznata s Informacijom o stanju sigurnosti na području Kantona i aktivnostima iz nadležnosti Uprave policije kantonalnog ministarstva unutrašnjih poslova za oktobar ove godine.

U odnosu na isti period prošle godine, stanje sigurnosti karakteriše smanjenje broja krivičnih djela i saobraćajnih nesreća te povećanje broja prekršaja, a u cjelini, može se ocijeniti zadovoljavajućim.

Na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja, Vlada je odobrila redovna novčana izdvajanja za rad udruženja boračkih populacija za mjesec novembar u iznosu od 9.355 KM.

Usvojen je i Plan nabavke energenata za robne rezerve Kantona za 2022. godinu te data saglasnost Direkciji robnih rezervi BPK-a Goražde za nabavku 20.000 litara lož-ulja u vrijednosti od 60.200 KM.

(Vijesti.ba / FENA)

Izdvajamo